Ciorba de fasole (Minestra)

de MotanLaOale in Ciorbe, 3 Dec 2010 | 6289 vizualizari

 

Este o ciorba care se face in familia mea de 3 generatzii sub aceasta denumire, nu stiu daca are legatura cu ceva similar din Italia

 

INGREDIENTE

  • 300 g Fasole uscata
  • 1 Ceapa
  • 2 Morcovi
  • 1 Radacina patrunjel
  • 1 Radacina pastarnac
  • 1 Tzelina mica
  • 1 Ardei Capia
  • 2 Cartofi potrivitzi
  • Spaghete(putin aprox 50 g)
  • 2 Rosii(sau din conserva)
  • 1 Lingura bulion
  • Ulei
  • Sare(sau vegeta)
  • Piper
  • Marar
  • Cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole (Minestra):

Fasolea se alege si se pune in apa de seara pana dimineatza.A doua zi se spala si se pune la fiert in oala sub presiune aprox 1 ora.

Intre timp se curatza ceapa si se taie marunt.Se curatza zarzavatul si se taie (sau se da pe razatoare).Eu le tai deoarece imi place sa se vada in ciorba.Ardeiul se curatza si se taie cubuletze.

Cartofii se curatza se taie cubuletze si se pun in apa sa nu se inegreasca.

In oala de ciorba se pune uleiul, ceapa, zarzavatul si se calesc 3-4 minute dupa care se pune o cana de apa si se lasa la fiert 10-15 minute.

Se pune fasolea si se completeaza cu apa daca este nevoie, in functie de cat de deasa va place (cea facuta de mine este o ciorba deasa).Se pune sare (sau vegeta).

Se pun si cartofii si se fierbe inca 15-20 de minute pana sunt fiertzi cartofii dupa care se pun spaghetele rosiile taiate si bulionul se potriveste de sare si se mai fierbe inca 10 minute.

La sfarsit se pune mararul tocat marunt se mai da un clocot si este gata.

Cand se serveste se pun in farfurie fasii de cascaval (taiate cu aparatul de curatzat zarzavat)

Se poate servii cu ceapa rosie sau muraturi.

Pofta Buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole (Minestra)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

MotanLaOale 1

07.02.2011, 17:18

@ dia miti multzumesc .... si sa stiti ca nu schimb eu retzeta (are aproape 100 de ani de cand se face in familie) care nu este italiana ci asa o denumea bunica

RuxyRux 1

07.02.2011, 17:23

Motan tot ce e de la bunica e sfant...asa ca fruntea sus si stai in fata!

MotanLaOale 1

07.02.2011, 17:27

@Ruxy multzumesc ..... nu-l bag in seama ar fi prea mare oboseala

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de legume