Ciorbă de fasole păstăi cu tarhon

de Zamfira in Ciorbe, 17 Oct 2015 | 6294 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole păstăi
  • 3 morcovi
  • 1 ceapă mare
  • 1/2 țelină rădăcină
  • 3 linguri tarhon în oțet tocat mărunt
  • 200 ml bulion
  • 3 linguri oțet
  • 4 l apă
  • sare dupa gust
  • pătrunjel verde
  • (smântână după gust)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de fasole păstăi cu tarhon:

Curăţaţi păstăile de fasole. Tăiaţi sau rupeţi capete păstăilor şi eliminaţi “aţele” de pe marginea acestora dacă ele există.Tăiaţi sau rupeţi păstăile în bucăţi de aproximativ 3-4 centimetri şi clătiţi-le în apă rece. Dacă folosiți fasole păstăi de la congelator este suficient să le clătiți cu puțină apă.

Curăţaţi morcovii, ceapa şi rădăcina de ţelina. Tăiaţi țelina cuburi, ceapa se toacă mărunt iar morcovii se dau pe răzătoarea mare.

Călim în 4-5 linguri de ulei ceapa și morcovii, adăugam cuburile de țelină si fasolea păstăi.

Completăm cu apă, punem bulionul, sarea si tarhonul tocat mărunt. Fierbem ciorba la foc mic 30-40 minute.

În final adugăm oțet și pătrunjel verde tocat mărunt.


Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de fasole păstăi cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Zamfira 1

17.10.2015, 21:15

Multumesc Rocsi!

Gherca Daniela 1

18.10.2015, 15:59

Zamfira 1

21.10.2015, 23:07

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu oase afumate