Ciorba de fasole verde din Ardeal

de MOKUSKA in Supe/Ciorbe, 2 Aug 2014 | 16251 vizualizari

 

Ciorba de vara care se poate servi atat rece cat si fierbinte. Mie imi place foarte mult sa o servesc cu salata de ceapa rosie.

 

INGREDIENTE

  • 700 g fasole galbena
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 telina
  • 1 pastarnac
  • 2 ardei
  • 3 rosii
  • patrunjel verde
  • sare
  • boia
  • ulei
  • faina
  • otet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde din Ardeal:

Se curata fasolea si se rupe in bucatele.

Zarzavatul, ceapa, ardeii se curata, se spala si se toaca marunt.

Se pun la fiert impreuna. Rosiile le oparim, le decojim, le toacam marunt si punem la fiert in ciorba.

Asezonam cu sare dupa gust si lasam sa fiarba dar nu foarte mult, este ok sa ramana putin crocante (cel putin noua asa ne place).

Intr-o tigaie punem la incalzit 2 linguri de ulei, presaram cu o lingura de faina si amestecam 1 minut. 

Adaugam putin boia, amestecam de 2 ori si adaugam o cana de apa rece peste. Turnam rantasul peste ciorba, lasam sa fiarba 3-4 minute, 

dupa care inchidem focul.

Acrim cu putin otet si adaugam patrunjelul tocat.

TIPS-URI

1

este foarte gustoasa ciorba si cu smantana

2

se poate pregati si este la fel de gustoasa si fara rantas

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde din Ardeal" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]