Ciorba de iepure

de Lau in Ciorbe, 1 Noi 2018 | 5837 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de iepure (spinare, pulpele din fata)
  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 ceapa alba mica
  • 1/2 telina
  • 2 frunze telina
  • 2 rosii
  • 1/2 pastarnac
  • 3-4 cartofi potriviti
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 foaie d edafin
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 200 g kaizer
  • 100 ml ulei
  • optional
  • 200 ml vin
  • 200 ml lapte
  • sare
  • 1 lingurita boabe de piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de iepure:

Intr-un bol am amestecat vinul, laptele si condimente, am adaugat carnea spalata bine, acoperim cu o folie si lasam peste noapte.

Inainte sa pregatim ciorba, clatim carnea si o adaugam intr-o oala incapatoare cu 1 lingurita sare si apa cca 3-4 l, lasam sa fiarba la foc potrivit, spumand de cate ori este nevoie.

Intre timp taiem morcovul rondelem, legumele cubulete. Adaugam legumele peste carnea care fierbe, crenguta de cimbru, foaie de dafin, uleiul, lasam sa fiarba la foc mic cca 15 min.

Adaugam cartofii, kaizerul si rosiile taiate cubulete si lasam sa fiarba pana ce sunt fierte bine.

Oprim focul si cu un polonic adaugam peste smantana amestecata cu sare si piper pana ce ajunge la temperatura ciorbei, rasturnam in oala, adaugam patrunjel verde tocat si amestecam.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de vacuta