Cantităţile sunt în functie de cantitatea de ciorba care o doriţi:
Pentru găluştele de griş:
Pentru servit:
Am curatat zarzavaturile si le-am taiat marunt.
Am pus în oala putin ulei si am calit putin zarzavatul.Apoi am pus apa pentru câta ciorba am vrut sa fac(vreo 2 litri) si sare.
Am lasat sa fiarba.
Pentru galuşte,am batut spuma albusul cu putina sare,am pus galbenusul si aproximativ 3 linguri de griş.Puneti grisul pe rând,nu trebuie sa fie o compozitie prea groasa dar nici subtire ca altfel se vor împrastia.
Cand zarzavatul este aproape fiert,am pus leusteanul si am potrivit de sare si piper.
Apoi am pus galustele.Cu o lingurita udata in apa rece,am luat cate putina compozitie din marginea vasului si le-am pus în oala.
Când au fiert si galustele(s-au ridicat la suprafata),am pus patrunjel verde deasupra si am oprit focul.
Se serveste cu sau fara smântâna dupa preferinte.
Noua ne plac ciorbele mai dulci,acrite doar cu smântâna,dar se poate adauga si zeama de lamâie.
Pofta buna!!!!