Ciorba de legume cu os de curcan

de Bunica in Ciorbe, 12 Ian 2014 | 5658 vizualizari

 

Ciorba de legume cu os de curcan nu aveam de gand s-o postez.Am zis :ce atata o ciorba,dar a iesit atat de buna......................

 

INGREDIENTE

  • osul de la dezosarea pieptului
  • 1 morcov
  • o ceapa
  • o telina mica sau o bucata dintr-o telina mare
  • o radacina de patrunjel
  • o radacina de pastarnac
  • taitei din orez
  • 200 ml. suc de rosii
  • sare
  • 2 lingurite pasta de leustean
  • o lingura leustean uscat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume cu os de curcan:

Osul de curcan si spala si se pune la fiert.

Pentru a incapea in oala l-am spart in 3.

Am folosit o oala de 5 l.Apa din oala a acoperit osul si inca 5 cm. deasupra.

Dupa ce a dat in clocot am aruncat prima apa.

L-am pus iar la fiert ,dar punand apa calda.

Dupa 15 min. de la clocotire, am pus legumele spalate,curatate si tocate marunt.

Inainte de a pune legumele ,osul se scoate din oala si se curata de carne.

Carnea obtinuta se pune sau nu in ciorba.Eu am pus-o

Am lasat la fiert cam 30 min. si am pus sucul de rosii si pasta de leustean.

Cand legumele au fiert am pus taitei de orez(o jumatate de rola)si am lasat la fiert inca 5 minute.

Se gusta de sare si daca este nevoie se mai adauga.

Am stins focul si am adaugat leusteanul uscat.

 

 

TIPS-URI

1

Pasta de leustean fiind mai sarata se poate sau nu adauga sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu os de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec Pina Colada

de RODIMUR 8

ieri la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana

de Caty 3

ieri la 22:18

Ruladă cu brânză și mărar - Aperitivul gustos și rapid

ieri la 09:29

Cartofi lionezi

de Caty 3

pe 20.08 la 17:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba saracului