Ciorba de loboda

de Andra_Constantinescu in Ciorbe, 25 Iun 2015 | 6179 vizualizari

 

O ciorba buna, de sezon, cu loboda proaspata din gradina.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa;
  • un morcov;
  • un ardei gras;
  • 500 g frunze de loboda;
  • circa 3 l apa;
  • 2-3 linguri ulei;
  • 4 linguri de rosii pregatite pentru iarna;
  • un ou;
  • o legatura de leustean;
  • sare, dupa gust.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda:

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt.

Se curata morcovul de coaja si se spala.

Se curata ardeiul de seminte, se spala si se taie cubulete.

Se pun legumele la fiert in circa 300 ml apa, impreuna cu uleiul si putina sare, acoperind vasul cu un capac. Se amesteca din cand in cand. Dupa 10 minute se adauga restul de apa si se lasa sa dea in clocot.

Se spala frunzele de loboda si se taie marunt, apoi se adauga in apa clocotita. Pe parcursul fierberii se completeaza cu apa daca este necesar.

Se lasa la fiert, iar spe final se adauga rosiile si oul batut.

Se stinge focul si se adauga leusteanul spalat si tocat marunt si se potriveste de sare.

Ciorba se serveste calda.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste lipoveneasca