Ciorba de miel cu spanac si salatica

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 15 Apr 2018 | 3435 vizualizari

 

 Daca avem miel proaspat de Paste nu s epoate sa nu facem si o ciorbita buna cu smantana si verdeturi.
"Bunatati de Paste"

 

INGREDIENTE

  • 1 cap de miel + partile osoase de la capatul picioarelor
  • 3 morcovi
  • 4 cepe mici
  • 2 patrunjel radacina
  • 2 tije de telina
  • 2 ardei -rosu si galben
  • 2 foi dafin
  • 4 linguri orez
  • 1 lingura tarhon verde tocat
  • 100 ml otet
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 500 ml smantana fermentata
  • sare
  • piper
  • 1 ardei iute
  • 2 maini salatica de padure
  • 2 maini frunze spanac
  • zeama lamie-optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel cu spanac si salatica:

  1. Capul si si oasele de miel se curata bine si se spala.
  2. Puneti carnea sa dea un clocot (sa se opareasca) intr-o oala cu apa, otet si putina sare.
  3. Dupa ce s-a oparit apa se arunca si carnea se clateste.
  4. Curatati si spalati legumele si ceapa. Tocati-le marunt.
  5. Sotati legumele in ulei. Sarati. Adaugati 3 l apa.
  6. Fierbeti impreuna cu capul si oasele de miel. Puneti si orezul si foile de dafin.
  7. Fierberea carnii se face foarte rapid.
  8. Capul de miel se desface usor dupa ce s-a fiert. Se scoate creierul si limba. Limba se feliaza. Acestea se servesc separat sau in ciorba, dupa preferinta.
  9. Se desface smantana cu zeama fierbinte. Dupa ce se amesteca se adauga inapoi in ciorba.
  10. Feliati ardeiul iute si-l puneti in ciorba. Puneti piper dupa gust.
  11. La sfarsit se adauga si verdeturile spalate si tocate.
  12. Gustati si dregeti,daca este nevoie, gustul cu sare, piper sau zeama de lamaie.

       Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel cu spanac si salatica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 1100 lei
2899.99 lei
1799.99 lei

Prima Latte Black

- 600 lei
1399.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

19.04.2018, 13:15

Xana , multumesc de apreciere

mihaelar63 1

19.04.2018, 13:15

Motane , multumesc de ,, calificativ ""

mihaelar63 1

19.04.2018, 13:16

Kytz mereu stie ce este bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]