Ciorba de miel reteta

de MotanLaOale in Ciorbe, 6 Mai 2013 | 16131 vizualizari

 

La cumparare de miel am primit si capul asa ca am fost nevoit sa fac si ciorba. Este foarte buna!
Ciorba de miel reteta

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne si oase de miel pentru ciorba
  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 telina
  • 3 legaturi ceapa verde
  • burs
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri smantana
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • vegeta
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel reteta:

Carnea se curata, se spala bine si se pune la fiert.

Dupa primul clocot se schimba apa si se fiarbe inca 30-35 minute.

Cand este facuta carnea se scoate separat.

Zarzavatul se curata, se toaca si se caleste 3-4 minute in ulei, intr-o oala,

Se pune vegeta, piper.

Se adauga zeama in care a fiert carnea si se fierbe 20-25 minute.

Cand legumele sunt fierte se adauga carnea, bors dupa gust si se mai fierbe 10 minute.

Se adauga verdeata tocata, se gusta de sare si acru, se mai da un clocot si se opreste focul.

Dupa 2-3 minute se amesteca galbenusurile cu smantana si cu 2-3 polonice de ciorba fierbinte si se toarna in oala.

Se amesteca bine si este gata.

Se serveste fierbinte cu ceapa sau usturoi verde.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot pune si taitei de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta