Ciorba de miel reteta cu tarhon

de Bunica in Ciorbe, 25 Apr 2017 | 3174 vizualizari

 

Ciorba de miel reteta
Ciorba de miel cu tarhon este nelipsită de la masa de Paști. Pentru mine face parte din Delicii de Paști.

 

INGREDIENTE

  • 8 bucăți din șirul de miel
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 bucată țelina mică
  • 2 linguri ardei gras
  • 300 ml. borș
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță tarhon
  • sare
  • o legătură de leuștean verde
  • 50 g orez
  • 200 ml suc de roșii.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel reteta cu tarhon:

Bucățile de carne cu os spălat se pun la fiert, într-o oală de 5 l.

În timpul fierberii se spumuiește.

Când carnea este fiartă pe jumătate, se adaugă legumele.

Legumele curățate, spălate, se toacă mărunt și se adaugă în oala de ciorbă.

Încercăm morcovul și, dacă este fiert, adăugăm orezul spălat.

Când orezul este pe jumătate fiert, adăugăm sucul de roșii și tarhonul.

Lasăm la fiert 10 minute, apoi adăugăm borșul pe care l-am fiert în prealabil.

Potrivim de sare.

Într-un castron, punem un ou pe care-l amestecăm puțin cu ajutorul unei furculițe.

Stingem focul și turnăm oul în ciorba, amestecând cu o lingură de lemn.

Leușteanul spălat și tocat mărunt se pune când ciorba s-a răcit puțin.

Să vă fie de folos!

TIPS-URI

1

Borșul se pune, după ce a fost fiert în prealabil.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardeleneasca