Ciorba de orez cu usturoi

de T I M E A in Ciorbe, 26 Feb 2014 | 13156 vizualizari

 

O ciorba perfecta pentru vremea rece de afara!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr carne slaba de vitel taiata cubulete mici (puteti pune si carne de pui, e la fel de buna )
  • 3 morcovi potriviti
  • 1/2 gulie
  • 1/2 telina mica
  • 1 ceapa alba
  • 1/2 ardei
  • 4 linguri orez
  • o capatana de usturoi
  • 1 lingura faina
  • 150 ml lapte (sau smantana slaba)
  • patrunjel verde
  • optional un varf de lingurita sare de lamaie (daca va place mai acrisoara)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de orez cu usturoi:

Carnea taiata cubulete o fierbem mai intai separat intr-o oala mai mica aprox 10 minute.
In alt vas (de aprox 3 l) punem apa la fiert.

Curatam si spalam legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt, morcovii ii taiem rondele iar gulia si telina le taiem cubulete mici.

Cand fierbe apa punem toate legumele in apa clocotita. Adaugam si carnea si lasam sa fiarba la foc mic.

Cand legumele si carnea sunt aproape fierte adaugam orezul spalat si potrivim de sare si piper. Tot acum adaugam si usturoiul curatat si pisat marunt.

In momentul in care orezul este fiert, intr-un bol amestecam faina cu laptele/smantana si adaugam cateva linguri din ciorba calda, apoi turnam in ciorba si amestecam.

Lasam sa mai dea o data in clocot.

Adaugam patrunjelul verde tocat si oprim focul.

Servim cald cu ardei iute!

TIPS-URI

1

in loc de orez puteti pune cartofi

2

ciorba poate fi facuta si cu tarhon

3

puteti pune si sucul de la ardei iute murat pentru a acri ciorba

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de orez cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gorog csorba - reteta de la gradinita