Ciorba de perisoare

de Gicuta in Ciorbe, 11 Mai 2015 | 13010 vizualizari

 

Ciorba de perisoare este preferata noastra.

 

INGREDIENTE

1/2 kg carne tocata (porc si vita)

o ceapa

1/2 buc. ardei capia

1/2 buc. ardei gras verde

1 morcov

200 g rosii la borcan sau suc de rosii (eu am avut facute in casa)

o telina mica

3 linguri orez

un ou

1 litru bors

1 legatura leustean.

1/2 legatura de patrunjel cimbru uscat (o jumatate de lingurita)

sare

piper

Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Spalam legumele, le curatam si le taiem cubulete. Le  punem intr-o oala la fiert cu 3 litri de apa si un praf de sare.

Peste carnea tocata adaugam oul, jumatatea din cantitatea de cimbru, patrunjelul tocat marunt, sare si piper. Omogenizam bine si apoi cu mainile umezite in apa, formam perisoare si le asezam pe un platou. Cand legumele au fiert pe jumatate adaugam perisoarele si orezul spalat, si lasam sa fiarba la foc mic, acoperite cu capac. Asezonam cu sare si piper, punem si restul de cimbru.

Borsul il fierbem separat si cand au fiert perisoarele il adaugam in oala, si mai  lasam sa dea cateva clocote. Stingem focul si presaram leusteanul tocat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]