Ciorba de perisoare

de Ina in Ciorbe, 1 Iul 2010 | 19113 vizualizari

 

Revigoranta :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:  
  • 0,5 kg. carne tocata, amestec  porc  cu vita
  • 1 pumn cu orez
  • 2 oua
  • 1 lingura cu varf cu faina
  • 1 ceapa
  • 2 linguri cu bulion
  • patrunjel verde
  • piper
  • sare
  • Pentru ciorba:  
  • 1 ceapa potrivita ( eu am folosit  3 fire de ceapa verde )
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras
  • 1 mana de orez
  • 300 g. rosii in bulion sau suc de rosii
  • 1litru bors
  • Optional - smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Prepararea perisoarelor :

Amestecam ingredientele cu mana pentru a obtine o pasta de carne uniform condimentata( ceapa o calim putin inainte de adaugarea in compozitia de carne ).  Luam din compozitia obtinuta cantitati mici pe care le rulam in podul palmei pana formam sfere  de carne. Asezam perisoarele pe un tocator  sau o tava si ne luam de prepararea ciorbei.

Ceapa, ardeiul gras si morcovul tocate  se pun la fiert in apa cu putina sare . Cand  apa fierbe  adaugam orezul si rosiile sau sucul de rosii.  In ciorba clocotinda punem cu grija perisoarele si lasam sa fiarba pana se ridica toate deasupra si vedem ca orezul e inflorit.  Adaugam borsul si potrivim de sare. Mai lasam sa dea 2-3 clocote si oprim focul . Deasupra presaram leustean verde, tocat marunt.

Servim fierbinte  cu sau fara smantana, dupa optiunea fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu carne de curcan