Ciorba de perisoare cu tarhon

de AlexTeacher in Ciorbe, 25 Aug 2017 | 13068 vizualizari

 

Ciorba de perisoara e una dintre mancarurile clasice pe care trebuie sa stii sa o faci bine. Nu de alta, dar nimeni nu refuza o portie. 
Mai sus gasesti reteta video pas cu pas! 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne de vita taiata cubulete
  • 600 g de carne de vita si porc tocata
  • 100 g de orez dat intr-un clocot in prealabil
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 2 buc de pastarnac
  • 2 cepe
  • 2 rosii decojite
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 telina mai mica
  • 2 oua
  • 2 lingurite de paprika afumata
  • 1 lingurita de ienibahar macinat
  • 1 legatura de patrunjel proaspat tocat
  • cate ½ legatura de tarhon, coriandru si leustean tot tocate
  • 200 g smantana grasa
  • 100 g de smantana de gatit
  • bors
  • sare si piper dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu tarhon:

Pune carnea de vita la fiert, in apa rece, la foc potrivit;

Intre timp taie morcovii, ardeii, bucatile de pastarnac, radacinile de patrunjel si telina cubulete mici.

Cand carnea a inceput sa produca spuma, ia-o indeparteaz-o cu o spumiera.

Pentru perisoare: Separa albusurile de galbenusuri. Pune carnea tocata intr-un castron incapator. Da cepele pe razatoare si adauga-le peste carne impreuna cu orezul, paprika afumata, ienibaharul, patrunjelul, albusurile de ou si potriveste de sare si piper. Amesteca bine de tot pana obtii o compozitie omogena. Umezeste-ti mainile si formeaza perisoarele pe care le lasi momentan pe un tocator, in frigider, acoperite de folie de plastic.

Verifica bucatelele de carne si vezi daca s-au fiert. Cand acestea sunt aproape fierte, adauga radacinoasele. Cand apa fierbe puternic, adauga si perisoarele si ardeii.

Perisoarele le lasi cca 20-25 de minute la fiert, in functie de cat de mari le-ai facut. Toaca rosiile cuburi, iar cand totul a fiert, adauga-le in ciorba impreuna cu borsul, sarea si piperul dupa gust.

Intr-un castron, amesteca cele 2 tipuri de smantana si cele 2 galbenusuri. Pune apoi cate un polonic de zeama deasupra, la intervale relativ scurte, amestecand constant cu un tel. Scopul este sa aduci smantana si ouale treptat la temperatura lichidului din oala. Dupa ce-ai incorporat cca. 10 polonice, adauga smantana in oala.

Toaca tarhonul, coriandrul si leusteanul marunt. Serveste aceasta ciorba impreuna cu verdeturile si vei vedea ca este de-a dreptul senzationala.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

oanapl 1

03.09.2017, 17:29

Ce bine arată!

kytz 1

09.09.2017, 10:05

Nu refuz nici două porții ! Una din preferatele mele, din categoria ”ciorbe”!

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 22:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza cu afumatura- luscos ardelenesc