Ciorba de perisoare din carne de vita

de mamaieelena in Vita, 4 Iun 2012 | 11445 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350-400 g carne de vita tocata la masina de tocat din bucataria mea
  • 2 oua
  • 1 lingura marar tocat
  • sare
  • piper
  • 250 ml suc de rosii
  • 2 morcovi
  • 200 g telina
  • 200 g pastarnac
  • 2 cepe mijlocii
  • 1 ardei capia verde
  • 1/2 litru bors
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 legatura leustean(eu am avut congelat)
  • 3 linguri orez
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din carne de vita:

Se pune intr-o oala potrivita ca dimensiune (eu folosesc de 4l), apa o treime din cantitatea oalei. Legumele toate se spala, se curata si apoi se toaca marunt cu cutitul. Cand a clocotit apa se pun legumele la fiert.

Acum se pregatesc perisoarele avand carnea tocata de cu seara si se pune sarea, piperul, 1 ou, verdeata (mararul) si 1 lingura cu orez. Toate acestea se amesteca bine si cu mana umeda se fac mingiute (asa cum le spune una din nepoatele mele) si se dau drumul usor in oala peste legume lasand sa fiarba cu capac pana ceastea se fierb bine aproximativ 20-30 minute. Odata cu perisoarele se vor pune si cele 2 linguri cu orez pe care l-am spalat inainte. Se adauga sucul de rosii, borsul, se mai lasa la fiert 5-7 minute ca apoi sa se poata pune si cel de-al doilea ou care se bate bine cu o furculita intr-un castron impreuna cu 2-3 linguri de bors si tot cu furculita in timp ce se toarna in fir subtire in oala se amasteca pentru a se forma zdrentele de ou. Ca sa isi pastreze aroma leusteanul se toaca si se adauga la sfarsit .

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare a la grec