Ciorba de pleurotus cu hrisca si bors

de Valclaudia in Ciorbe, 7 Aug 2014 | 4908 vizualizari

 

o delicioasa ciorba de post

 

INGREDIENTE

  • cca 300 gr. ciuperci pleurotus
  • 2 cepe mici
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 ardei rosu
  • 3 linguri de hrisca
  • bobite de mustar
  • 5-6 boabe de piper
  • 3 linguri ulei
  • sare si piper macinat dupa gust
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 3 catei de usturoi
  • marar si patrunjel verde proaspat tocate
  • cca 150 ml bors
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pleurotus cu hrisca si bors:

Curatam si spalam legumele si ciupercile.

Tocam ceapa marunt, taiem ardeiul fasii,morcovul rondele, apoi le calim in 3 linguri de ulei la foc mic, cca 5 minute.

Adaugam ciupercile taiate fasii,bobitele de mustar, cele de piper, adaugam cu sare si piper dupa gust si cca 2l apa rece.

Lasam la fiarba la foc potrivit pana fierb legumele si ciupercile.

Curatam usturoiul, il pisam cu putina sare, adaugam 2 linguri pasta de rosii si borsul rece, amestecam, apoi turnam amestecul in oala cu ciorba.

Punem in ciorba 3 linguri de hrisca si mai lasam la fiert la foc mic cca 7 minute.

Presaram verdeata proaspata si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pleurotus cu hrisca si bors" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

robert_b 1

08.08.2014, 11:02

buna ciorba!

mihaelar63 1

08.08.2014, 12:25

bravo Claudia . Am achizitionat si eu hrisca . Urmeaza sa o folosesc

Panacris 1

12.08.2014, 14:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios

ieri la 16:30

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

ieri la 09:47

Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post

pe 13.03 la 09:54

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecei - Reteta gustoasa si racoritoare de post