Ciorba de porc

de Ancutsa in Ciorbe, 19 Aug 2018 | 4318 vizualizari

 

Ciorbă de porc, de vară, acrită cu ou şi oţet.

 

INGREDIENTE

  • 1 scăriţă de porc proaspătă (feliată)
  • 1 morcov
  • 1 ceapă uscată
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras roşu
  • 2 roşii mari de grădină
  • 2 linguri de orez
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 ou
  • 3 linguri de oţet
  • Câteva fire de verdeţuri proaspete: leuştean şi pătrunjel.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de porc:

 

Se spală scăriţa de porc şi se pune la fiert într-o oala de 5 litri cu apă. Se adaugă o linguriţă de sare şi se spumează bine.

După ce s-a cules spuma, se adaugă o ceapă tăiată mărunt, morcovul ras, ardeii graşi tăiaţi cubuleţe, roşiile date pe răzuitoarea mare.

Când legumele sunt aproape fierte, se adauga 2 linguri de orez.

Când ciorba este aproape gata, se acreşte astfel: se bate oul, se adaugă oţetul şi se subţiază cu puţină ciorbă, apoi se toarnă acest amestec înapoi în ciorbă. Se amestecă şi se mai lasă un pic. Se ia focul şi se îmbogăţeşte cu verdeţuri proaspete tocate mărunt.

Se serveşte cu ceapă roşie.

 

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 1h 20min

Porţii: 8

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/ciorba-de-porc.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardeleneasca de porc - Gust si savoare intr-o reteta traditionala