Ciorba de pui a la grec

de Gergiana S in Ciorbe, 3 Ian 2014 | 6283 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui mai maricel
  • 3 l de apa
  • 2 cepe
  • morcov
  • pastarnac
  • o bucata telina
  • 2lg orez
  • 2-3 cartofi
  • 400 ml smantana sau iaurt(sau ambele)
  • 2 galbenusuri
  • verdeata(leustean si patrunjel)
  • zeama de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

Pieptul de pui se pune la fiert in apa.Se spumeaza carnea, dupa care se adauga ceapa curatata.Se lasa intreaga.Cand carnea este fiarta se scoate si se lasa putin sa se raceasca.Se adauga morcovul, pastarnacul si telina fie taiate cubulete, fie date pe razatoare.Se acopera cu un capac si se lasa la fiert.Dupa ce carnea s-a racit se taie/rupe bucatele si se adauga inapoi in oala.Se pun si cartofii taiati cuburi.Se lasa sa fiarba.Cand cartofii sunt aproape fierti, se scoate ceapa si se adauga orezul.

Dupa ce toate legumele au fiert, se potriveste ciorba de sare.Smantana se amesteca cu galbenusurile,verdeata si zeama de lamaie dupa gust.In  compozitia obtinuta se aduaga cu un polonic zeama din oala pentru a aduce smantana la aceiasi temperatura cu ciorba.Se trage cratita de pe foc si se adauga compozitia de smantana.Se pune apoi din nou si se mai lasa cca 5 min.Se opreste focul si se acopera cu un capac pana la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]