Ciorba de rosii

de Oana in Ciorbe, 27 Iun 2009 | 36152 vizualizari

 

Este atat de racoritoare incat se poate manca direct de la frigider, mai ales in zilele calduroase! Mama ne facea foarte des in fiecare vara!

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe
  • o bucata de telina
  • o mana mare cu orez
  • 2 kg de rosii
  • 1 l de bors
  • sare
  • o legatura de leustean
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rosii:

Se pun la fiert 1,5 l apa, apoi se adauga legumele spalate si tocate. Morcovul, pastarnacul si telina le dam pe razatoarea mare, restul le taiem cubulete. Adaugam si orezul spalat si sare.

In timp ce fierb legumele ne ocupam de rosii. Le spalam si le punem intr-o oala cu apa clocotita si le lasam 10 minute. Apoi le scoatem, le curatam de piele si cotoare si le maruntim la robot.

Cand legumele sunt fierte adaugam rosiile si lasam sa dea cateva clocote, apoi borsul. Potrivim de sare si mai lasam putin la fiert.

La final adaugam leusteanul tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Oana 1

14.07.2009, 16:55

Laura, uite aici am pus reteta http://www.bucataras.ro/articole/267/bors_facut_in_casa.html Hmmm, nu stiu de ce nu s evad toate pozele...verific acum

Oana 1

24.07.2009, 23:26

Ma bucur Lacrimioara! cum a iesit ciorbita? s-o mancati rece!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui