la cererea expresa a Sabinei
Slanina taiata cat mai marunt se pune in oala in care faceti ciorba si o caliti fara nimic pana devine transparenta,se adauda ceapa taiata marunt,morcovul ras se calesc putin dupa care se adauga salata (spalata ff bine,scursa si taiata fasii)Dupa ce salata s-a inmuiat punem o ling.boia de ardei dulce,apa fierbinte pana la jumatatea oalei,punem cuburile de concentrat si lasam sa fiarba la foc mic.
2 galbenuse le punem intr-un castron,le frecam cu 2 lg.otel si adaugam peste 1,5 l lapte fiert.
Cele 5 oua+2 albuse le batem bine cu sare si piper,adaugam peste 1 lg.faina desfacuta cu putina apa minerala si facem o omleta(eu o las 2-3 min pe aragaz dupa care o bag in cuptor)Cand e gata o taiem cubulete.
Cand salata e fiarta(eu incerc intre degete cotorul unei frunze..nu trebuie sa fie f moale)pun usturoiul pisat,mai adaug sare daca e nevoie,omleta taiata cubulete si mai las sa dea in 2-3 clocote.Dupa 10-15 min.pun zeama de la ciorba in castronul cu lapte+galbenuse pana aduc la temperatura ciorbei dupa care rastorn dresul in ciorba.
Cand servim ciorba punem in farfurie smantana(cine vrea)
Pofta buna!!!
1
eu nu pun verdeata la ciorba de salata si nici nu o mananc cu smantana
2
usturoi sa puneti fiecare dupa gustul vostru