Ciorba de salata cu zer si lapte batut

de Sidy in Ciorbe, 3 Mar 2011 | 9471 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 salate verzi medii
  • 2 oua
  • 100 g slanina afumata
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 l zer
  • 1 l lapte batut
  • marar verde
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata cu zer si lapte batut:

Salata verde se desface frunza cu frunza si se spala bine , apoi se pune la scurs.Dupe aceasta , taiem salata in fasii.

Slanina se taie feliute si se pune la calit, apoi se adauga usturoiul presat, invartim de doua ori cu lingura de lemn si luam de pe foc. Adaugam albusurile ce se vor praji in grasimea lasata de slanina. Invartim repede si adaugam 1 l apa, amestecand continuu in albusurile cu usturoi si slanina, pentru ca acestea sa se desfaca in bucatele.

Adaugam salata taiata, sare si piper si mai adaugam apa daca este cazul si mararul tocat marunt.Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba salata, la foc mediu.

Cand salata este fiarta adaugam zerul si mai lasam sa dea in clocot 2-3 minute apoi stingem focul sub ciorba.

Galbenusurile ramase le amestecam cu putin lapte batut, adaugam un polonic de ciorba fierbinte si amestecam bine, apoi rasturnam compozitia in ciorba. Invartim si adaugam restul laptelui batut. Presaram deasupra marar verde tocat si servim cu ardei iute.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata cu zer si lapte batut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mena29 1

04.03.2011, 10:18

mamaieelena 1

05.03.2011, 19:38

argentina 1

07.06.2011, 11:45

Am incercat astazi si mi-a iesit f.f.f.f buna.Am inlocuit slaninuta cu keiser ,iar ca usturoi am folosit din cel verde , 4-5 fire din acela foarte tinar.Multumesc pentru reteta si cred ca o voi face si alta data

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare