Ciorba de sfecla rosie cu scarita afumata

de Valclaudia in Ciorbe, 29 Noi 2016 | 5880 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca. 800 gr scarita afumata
  • 2 ardei rosii
  • 1 fir de praz
  • 2 morcovi
  • 1/2 dovlecel mediu
  • 1 telina mica
  • 2 buc sfecla rosie
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare si piper macinat dupa gust
  • 1 lingurita bobite de mustar
  • 1 foaie de dafin
  • verdeata (patrunjel, telina, marar) dupa gust
  • 4 l apa plata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de sfecla rosie cu scarita afumata:

Scarita afumata o spalam sub jet de apa rece si o portionam.

Curatam legumele si le spalam bine.

Dovlecelul se trece pe razatoarea fina.

Punem 2 linguri ulei in oala, adaugam rondele de morcovi si de praz, bucatele de ardei, telina si sfecla rosie taiata cubulete; lasam legumele cca. 15 minute la inabusit la foc mic, adaugam carnea, apoi apa plata si dovlecelul ras, lasam sa dea in clocot.

Presaram bobitele de mustar, adaugam sare si piper dupa gust, foaia de dafin, acoperim oala si lasam sa fiarba pana patrunde furculita usor in carne si in bucatelele de legume.

La final presaram verdeata tocata, lasam cateva minute sa se intrepatrunda gusturile, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de sfecla rosie cu scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de sezon "Ciuri-Buri"