Ciorba de stiuca II

de mihaelar63 in Peste, 22 Mar 2021 | 3314 vizualizari

 

 Cand am peste proaspat mereu prepar din capete si cozi cate o ciorbita delicioasa. Noi ne-am obisnuit. Ciorba de peste bine gatita este foarte buna .

 

INGREDIENTE

  • Stiuca -3capete + 3 cozi , ficatii si laptiii
  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri ulei
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri orez
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 2 linguri pasta ardei kapia cu telina - productie proprie
  • 1 tija de telina
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguta de leustean
  • pielea de la un macrou afumat
  • 200 ml bulion de rosii productie proprie
  • o manuta de patrunjel tocat
  • sare
  • piper cu lamaie
  • Zeama de lamie -optional
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de stiuca II:

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Telina apio se feliaza.
  3. Morcovii si cartofii se taie cuburi.
  4. Pestele se spala bine si se tine in apa rece pana in momentul in care se introduce la fiert.
  5. Ceapa, usturoiul si morcovul se calesc in ulei.
  6. Adaugati pasta de ardei si telina apio. Amestecati.
  7. Se toarna deasupra 3 l apa.
  8. Sarati. Introduceti la fiert foaia de dafin si crenguta de leustean.
  9. Dupa 15 minute se adauga cartofii si orezul.
  10. Mai trec 10 minute si puteti introduce bucatile de peste, laptii si ficatii.
  11. Pentru gust eu am pus si pielea de la un macrou afumat.
  12. Nu mai fierbeti foarte mult pentru a nu se zdrobi pestele prea tare.
  13. La sfarsit turnati bulionul in oala si piparati cu piper aromatizat cu coaja de lamiie .
  14. Cu o paleta se scoate pestele din oala si se curata de oase. Carnea de stiuca se reintroduce in zeama .
  15. Gustati si sarati sau piparati daca este nevoie.
  16. Serviti ciorba cu multa verdeata tocata.
  17.   Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Dupa preferinata puteti folosi mai mult usturoi.

2

Daca va place ciorba mai acra, se acreste cu lamaie sau otet aromatizat cu leustean.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de stiuca II" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
stiuca la cuptor pe pat de mazare