Ciorbă de văcuţă

de Zamfira in Ciorbe, 24 Oct 2015 | 4703 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g-1 kg rasol de văcuţă, mânzat sau pulpă
  • 1 ceapă mare albă
  • 3 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1/2 rădăcină ţelină mare
  • 1 ardei gras
  • 2 cartofi mari
  • 200 ml bulion-opţional
  • oţet sau borş după gust
  • sare
  • pătrunjel verde
  • leuştean verde sau uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de văcuţă:

Tăiem bucata de mânzat în bucăţi mai mici şi le punem în apă rece la fier, 5 litri apă.

Legumele le spălăm, curăţăm şi le tăiem cubuleţe mici.

Când începe să fiarbă apa spumăm cu răbdare toată spuma formată până când nu se mai formează spumă deasupra.

Lăsăm să fiarbă 30-40 minute, carnea începe să se înmoaie, adăugăm ceapa tăiată mărunt şi rădăcinoasel cubuleţe. Adăugăm leuşteanul şi 2 linguri de sare. Lăsăm totul să fiarbă la foc mic încă 40 de minute. Adăugăm ardeiul, bulionul şi cartofii tăiaiţi cubuleţe. Lăsăm să mai fiarbă 30-35 de minute, verificăm dacă carnea s-a fiert. În final adăugăm oţet sau borş după gust şi pătrunjel proaspăt tocat mărunt.


Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de văcuţă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Zamfira 1

24.10.2015, 21:24

Te astept!

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 09:04

buna pe vremea asta de afara!

Zamfira 1

26.10.2015, 09:28

Chiar ca merge o ciorbita calda, multumesc Daniela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda