Ciorba dulce din carne de strut

de Panacris in Supe/Ciorbe, 19 Iun 2021 | 3335 vizualizari

 

Am încercat și varianta aceasta! Inițial era în gând să prepar o ciorbă din aia așa cu românească 😀 cu borș sau bulion! Dar după consultarea cu Zmeii din familie, am ajuns la varianta de mijloc dintre supă și ciorbă, ciorba dulce a câștigat! 😉
 Spor și poftă bună!
P.S. Nu prea am avut inspirație pentru poza de prezentare, dar gustul contează ;) Probați și apoi comentați! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Pentru zeama de carne și legume (stock!):
  • Gât de struț cca. 1000 g,
  • Țelină rădăcină 100 g,
  • Morcovi 3 bucăți,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • Păstârnac 1 bucată,
  • Leuștean verde 3-4 fire,
  • Sare de mare 2 linguri,
  • Piper boabe mozaic 1 linguriță,
  • Foaie de dafin 1 bucată.
  • Pentru finisare:
  • Legume pentru ciorbă de văcuță cubulețe cca. 600 g (ceapă, praz, mazăre, fasole verde, ardei gras, morcovi, păstârnac, pătrunjel, țelină, cartofi),
  • Ulei de rapiță 2 linguri,
  • Tăiței de casă fideluță cca.300 g,
  • Pătrunjel verde,
  • Sare Himalaya,
  • Piper proaspăt măcinat.
  • Boia de aardei dulce 1 lingură.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba dulce din carne de strut:

Bucățile de gât de struț (sunt în genul feliilor de rasol de vițel!) se pun la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și lăsate întregi, exact ca și la supa de găină, sarea, piperul și foaia de dafin.

Se lasă la fiert, eu m-am folosit de Alin, CrockPot-ul din dotare, că mai aveam și alte treburi de rezolvat în gospodăria Zmeilor :D, am setat aparatul, pe modulul HIGH, 4 ore.

Într-un vas încăpător se pun legumele cubulețe la călit cu puțin ulei de rapiță și zeamă de mai sus, cca. 10 minute la foc mic semicoperit.

Apoi se strecoară zeama obținută din carne și legume, peste amestecul de legume pentru ciorbă, se asezonează de sare, piper și boia dulce, apoi se mai completează cu apă daca este nevoie și se lasă la fiert la foc mediu cca. 30 minute. La finalul fierberii se adaugă fideaua și se mai lasă la fiertcca. 5 minute la foc mic.

Ciorba de strut cu legume se servește fierbinte asezonată cu pătrunjel verde.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba dulce din carne de strut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]