Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci pleurotus )

de Ina in Supe/Ciorbe, 12 Mar 2013 | 66618 vizualizari

 

Sara_Miki a participat la concursul reteta anului 2012 cu o ciorbita care mi-a atras atentia, mai ales ca eu chiar nu stiam la ce sa folosesc ciupercile Pleurotus :)) cand le vedeam asa, murate, le tot ocoleam :P =)) ) Multumesc, Sara_Miki ! >:D< Ciorbita asta a devenit una din preferatele noastre; este deja a 3-a oara intr-o luna cand o prepar si tot mai vrem :))

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 2-3 morcovi
  • 1 pastarnac radacina
  • 2-3 gogosari in otet
  • 5-6 catei de usturoi
  • 200 g de smantana
  • 3 galbenusuri
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci pleurotus ):

Ciupercile pleurotus taiate julien se pun la fiert intr-o oala cu 1-2 litri de apa  si putina sare. Dam pe razatoarea mica morcovul si pastarnacul, dupa care  calim amestecul in 2-3 linguri cu ulei.

Cand ciupercile sunt fierte, adaugam morcovul si pastarnacul calite, sare si piper dupa gust.  Daca este nevoie, mai adaugam 1-2 litri de apa clocotita  ( in functie de cat de deasa vrem sa fie ciorba ). Taiem gogosarii acri in felii potrivite si ii adaugam in oala in care fierb deja legumele. Pisam usturoiul si-l adaugam si pe el in supa.  

Galbenusurile se freaca bine cu smantana ( sau iaurt gras ) si putina apa rece, dupa care adaugam cate un polonic  din supa calda, pentru a-i creste temperatura.  Dupa ce adaugam cca 3-4 polonice de supa fierbinte, putem turna totul in oala de ciorba. Daca dorim supa mai acra, folosim putin otet  sau mai adaugam gogosari murati.

Servim fierbinte, cu ardei iute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci pleurotus )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Giana 1

15.05.2014, 10:39

Am facut, e foarte buna

roxanab 1

20.06.2014, 13:25

sunt taiate si coditele in ciorba? sau doar foile acelea..?

Ina 1

20.06.2014, 19:25

se taie totul. Oricum, la Pleurotus seamana textura coditei cu partea lata.
Spor si pofta mare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]