Ciorbă falsă de burtă - rețetă de post

de elucubratiiculinare in Ciorbe, 4 Dec 2012 | 19868 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci pleurotus,
  • 1 ceapă mare,
  • 2 morcovi mari,
  • 2-3 gogoșari în oțet,
  • 1 lingură amidon/făină,
  • 2 linguri ulei,
  • sare,
  • oțet,
  • usturoi,
  • ardei iute,
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă falsă de burtă - rețetă de post:

Se pun la fiert în aprox. 2 litri apă, o ceapă tocată mărunt, împreună cu un morcov și jumătate curățat și tăiat în două. O jumătate de morcov se dă pe răzătoare și se călește în 2 linguri ulei.

Între timp spălăm ciupercile și le tăiem fâșii subțiri ( doar vrem să imităm burta). După vreo 15 minute de fiert morcovul cu ceapa, scoatem morcovul și adăugăm ciupercile. Lăsăm să fiarbă pentru aprox. 10 minute. Adăugăm gogoșarii din oțet tăiați fâșii foarte subțiri, amidonul dizolvat în puțină apă, morcovul călit și oțet după gust. Condimentăm cu sare.

Servim fierbinte cu mujdei de usturoi și ardei iute.  

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă falsă de burtă - rețetă de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

adry88 1

06.12.2012, 09:30

buna ciorbita

portiadelumina 1

14.12.2012, 08:25

Trebuie să încerc, pentru că în perioade "de dulce" ciorba de burtă e la mare căutare în casa noastră.
Super

Pushaa 1

07.04.2014, 13:19

cred ca e tare buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de urzici