Ciorba olteneasca de loboda

de Toamna07 in Ciorbe, 20 Mai 2013 | 5556 vizualizari

 

Din nenumaratele optiuni de verdeturi din piata am ales, de acesta data,loboda atat de frumos colorata, pentru ciorba mea utila in cura de primavara.
Loboda contine cantitati mari de vitamina A,K si C:exista 120-140 mg de vitamina C la 100 g planta..Este de aproape de doua ori mai concentrata decat kiwi si lamaia in aceasta vitamina.
Pentru a valorifica bine acest continut bogat de viotamina C,este bine sa fie consumata si in stare proaspata,in salate,in amestec de unt aromat cu verdeturi.Loboda are proprietati diuretice accentuate,laxative si detoxifiante.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg loboda
  • 2 morcovi
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 legatura leustean
  • 3 oua
  • 1 litru bors
  • 100 ml smantana-optional
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba olteneasca de loboda:

Spalati loboda si rupeti-o in fasii. Puneti-o intr-o oala cu morcovii curatati si taiati marunt.Acoperiti-le cu apa si fierbeti-le 15 minute,apoi turnati borsul fiert separat.Adaugati usturoiul si ceapa tocate marunt si lasati-le sa fiarba incet.

Amestecati ouale batute cu putina faina si turnati amestecul in ciorba prin strecuratoarea de ceai,ca sa obtineti zdrente de ou. Mai fierbeti inca 10 minute,picurati cativa stropi de ulei ,sare,piper,apoi opriti focul. Adaugati leustean,eventual smantana,la servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba olteneasca de loboda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda