Ciorbita cu afumatura

de susu in Ciorbe, 25 Dec 2010 | 5116 vizualizari

 

Aceasta ciorbita era preferata mea in copilarie si bunica mi-o facea mereu. Iarna o mancam fierbinte cu smantana, ceapa si ardei iute.

 

INGREDIENTE

  • Oase de vita cu putina carnita
  • Ceva afumatura, eu am pus coasta si slanina
  • 1 ceapa zdravana (daca aveti puteti pune si alba si rosie)
  • 1 telina mica
  • 1 albitura
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura patrunjel
  • bors sau otet
  • Cateva rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita cu afumatura:

Cartofii se taie cubulete, albitura si morcovul se dau prin razatoare iar celelate legumele se toaca marunt. Morcovul prin cea mica si albitura prin razatoarea mare. Rosiile se paseaza si calim apoi pe rand legumele, mai intai ceapa, morcovul, ardeiul si albitura. Separat se punea carnea la fiert cu putina sare si se spumeaza. Adaugam zarzavatul calit si putin leustean. Spre sfarsit punem cartofii si apoi rosiile. Acrim ciorba cu ce avem si punem restul de leustean. Eu acresc aceasta ciorba mai mult cu otet decat cu bors, imi place mai mult in combinatie cu afumatura. Servim cu ardei iute si ceapa sau usturoi. Pentru o culoare deosebita a ciorbitei caliti morcovul ras, mic si folositi ardei gras rosu. Dupa ce ati inchis focul puneti leustean si patrunjel tocat si acoperiti cu capac. Serviti ciorba cu verdeata proaspat tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de ciorba cu afumatura dreasa cu bors si leustean