Ciorbita de dovlecei

de susu in Supe/Ciorbe, 17 Oct 2013 | 3713 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Varianta 1
  • 2 dovlecei mari
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel
  • 1 leustean
  • 1 ceapa
  • 1 telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei verde
  • frunze de ceapa verde
  • frunze de telina
  • patrunjel
  • marar
  • bors sau zeama de corcoduse pentru acrit
  • 500 gr rosii,
  • 1/2 taiate cubulete si restul suc de rosii

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de dovlecei:

Varianta mod de preparare 1:

Calim ceapa tocata dupa care adaugam la calit ardeiul, albitura cubulete, cateva frunze de telina, patrunjel, ceapa verde si apoi dovleceii cubulete. Cand au fiert legumele adaugi rosiile, verdeata si la sfarsit pasta de corcoduse. Potrivesti de sare si inchizi focul. Adaugi restul de verdeata si acoperi. Eu am folosit si boia dulce. Este buna atat calda cat si rece.

Varianta 2

Bati iaurt gras sau lapte batut cu cateva oua dupa care lasi ciorba sa se raceasca un pic. Adaugi treptat cate un polonic de ciorba la amestecul de iaurt si amesteci dupa care procedezi la fel pana ajungi la aceeasi temperatura dupa care se adauga la ciorba. Nu varsam iaurtul direct in oala pentru ca se va branzi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa ( ciorba) de rosii cu oua