Ciulama de ciuperci

de Toamna07 in Mancaruri de legume, 16 Oct 2012 | 4311 vizualizari

 

O recomandare pentru un pranz gustos si sanatos.
Champignon-este o ciperca foarte alba,plina ,carnoasa cu un aspect placut si imbietor,bogata in substante nutritive.Contine toata gama de vitamina B,saruri minerale.
Nu contine: sare,zahar,colesterol(ceea ce o face sa fie recomdata bolnavilor cardiovasculari).

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci
  • 1 pahar mare cu lapte
  • 100 g ulei
  • smantana dupa gust
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • 2 linguri de faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Se spala ciupercile si se taie in felii subtiri.Se calesc intr-un vas cu 100 g ulei(sau unt) aprox. 5 minute,dupa care se acopera vasul si se lasa la inabusit,adaugand din cand in cand apa,pana se fierb ciupercile,cam 20 de min.

Cand sunt fierte,se adauga faina,un pahar mare cu lapte,sare,piper,usturoi zdrobit,dupa gust,si se fierb pana se ingroasa compozitia. Amestecam. Optional, se poate adauga o lingurita de mirodenia fuchs. Se serveste cu mamaliguta,stropita cu smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

16.10.2012, 19:10

mamaieelena 1

16.10.2012, 19:32

gustoasa

Toamna07 1

19.10.2012, 14:56

Pupici!
Weekend linistit !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]