Ciulama de ciuperci champignon

de Patricia Iordache in Mancaruri de legume, 26 Iul 2013 | 21260 vizualizari

 

Ma credeti pe cuvant cand spun ca as manca ciulama de ciuperci de minim 3 ori/saptamana? :)) E super buna si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. ciuperci champignon;
  • 1 ceapa mare;
  • 8 catei de usturoi;
  • 3-4 linguri cu ulei de masline;
  • 250 ml. apa/lapte;
  • 1 lingura cu varf de faina;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare;
  • piper;
  • marar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci champignon:

Spalam si  taiem felii ciupercile, cu tot cu codita.

Tocam marunt ceapa si o punem la calit in uleiul de masline.

Dupa aproximativ 10 minute adaugam ciupercile, presaram sare si le lasam pana isi micsoreaza volumul si scade zeama care si-o lasa.

Separat amestecam faina cu apa sau lapte si turnam peste ciuperci. Adaugam foaia de dafin.

Amestecam, potrivim de sare, piper si lasam aproximativ 5 minute cat sa se ingroase putin sosul.

Pisam cateii de usturoi si ii adaugam peste ciulama. Amestecam si oprim focul.

Presaram deasupra marar proaspat tocat.

Se serveste calda, cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci champignon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]