Ciulama de ciuperci cu pui, reteta gustoasa a copilariei cu care ne rasfatau mamele. Este o mancare foarte gustoasa, combinatia dintre pui si ciuperci fiind una reusita.
Este o reteta economica, foarte usor de facut si cu ingrediente la indemana.
Pentru Ciulama de ciuperci cu pui, reteta gustoasa a copilariei ai nevoie de: ciuperci, piept de pui, smantana, usturoi, ceapa.
Cum se prepara Ciulama de ciuperci cu pui, reteta gustoasa a copilariei
Se spala si se taie pieptul de pui bucatele potrivite, se sareaza, se caleste in putin ulei, apoi se scoate si se lasa intr-un vas acoperit. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit, cand devine sticloasa se adauga ciupercile (spalate, curatate si taiate feliute). Ciupercile vor fierbe in suc propriu, cand acesta scade se mai poate adauga putina apa. Se adauga pieptul de pui calit peste ciuperci.
Intre timp amestecam intr-un castron, smantana cu faina "in ploaie" , sare si piper. Acest amestec se rastoarna peste ciuperci si carne. Mai lasam sa fiarba 10-15 min. dupa care se adauga usturoiul tocat marunt si patrunjelul (sau marar).
O alta mancare foarte gustoasa este si Ciulamaua de hribi sau Ciulamaua de pui cu dovlecel, o mancarica usoara si buna.
Pentru zilele de post, poti pregati reteta de Tocana de galbiori, pe care o poti servi cu mamaliguta calda.
Pofta buna !!!
1
De regula se serveste cu mamaliguta.