Ciulama de pui

de -Licurici- in Pui, 11 Dec 2017 | 9011 vizualizari

 

"reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pui de tara;
  • 5 cepe mici sau 2 mari;
  • 2 morcovi;
  • 3 linguri unt;
  • 3 linguri faina;
  • 350 ml supa de pui;
  • sare;
  • piper;
  • patrunjel;
  • mamaliga.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui:

  1. Carnea se spala bine, apoi se portioneaza si se pune la fiert in apa multa.
  2. Se spumeaza din cand in cand, iar cand nu mai face spuma, se adauga sare, ceapa intreaga curatata si morcovii curatati si taiati rondele mai groase.
  3. Se lasa sa fiarba 30 min, apoi se pregateste sosul.
  4. Untul se topeste, se pune faina cernuta si se amesteca, apoi se pune cate un polonic de supa de pui, amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase.
  5. Se potriveste gustul de sare si piper.
  6. Se lasa pe foc pana se ingroase sosul, apoi se pun bucatile de pui si se opreste focul.
  7. Se serveste calda, cu mamaliga si patrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]