Ciulama de pui cu ciuperci

de Irina in Pui, 26 Ian 2012 | 9990 vizualizari

 

Asta e una din mancarurile preferate ale Ioanei si mamei ei.

 

INGREDIENTE

 
  • un pui
  • 1 telina
  • 3-4 morcovi
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapa rosie
  • 10  ciuperci champignon
  • verdeata
  • unt
  • faina
  • sare
  • piper
 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu ciuperci:

 Puiul curatat si spalat bine se transeaza si se pune la fiert. Cand se formeaza spuma se curata bine pana ramane supa limpede. Acum se adauga si legumele- taiate daca sunt prea mari sau intregi si se condimenteaza cu sare si piper. Cu ocazia asta facem si cateva portii de supa de pui. J Cand carnea a fiert, se scoate din supa pe un platou.

Se pregateste ciulamaua astfel: untul se taie in bucati si se pune la topit intr-o tigaie. Se adauga faina treptat si zeama de supa, se amesteca continuu, cu grija, pana se obtine un sos omogen, fara cocoloase. 

Eu am taiat si cateva ciuperci felii, le-am tras putin in unt si le-am adaugat in ciulama.

La final se pun bucatile de pui in ciulama si se mai lasa putin la foc moale. Se presara putina verdeata tocata marunt.

Se serveste obligatoriu cu mamaliguta.

Pofta buna va doresc!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu mere si portocale