Ciuperci cu unt si verdeata

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 24 Apr 2013 | 4787 vizualizari

 

Pe cat suna de simplu acest preparat usor de realizat pe atat este de gustos...yamyyyyyyy....rasfat pur pentru iubitorii ciupercutelor :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ciuperci champinion
  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 150 gr unt ( 85%)
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare dupa gust
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci cu unt si verdeata:

Ciupercile se curata si se spala, apoi se toaca mai grosier.

Cele pleurotus absorb mai multa apa si le vom stoarce intr-o sita.

Se pune uleiul intr-o tigaie si in el se topeste untul la foc mic, se adauga ciupercile si se lasa pe foc potrivit amestecand din cand in cand.

Isi vor lasa destula zeama si va trebui sa avem rabdare sa scada aproape toata apa.

Cand apa a scazut, adaugam verdeata, potrivim gustul de sare si piper, amestecam putin si stingem focul.

Verdeata trebuie sa isi pastreze culoarea, iar aroma va fi una foarte intensa...imbietoare...

TIPS-URI

1

recomand pentru cei ce tin post sa le prepare doar cu ulei de masline

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu unt si verdeata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post