Ciuperci in sos tomat, cu piure de cartofi

de Ina in Mancaruri de legume, 23 Aug 2011 | 13990 vizualizari

 

Buna si in zile de post, daca renunti la kaizer

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 200 g kaizer
  • 1 catel de usturoi
  • 400 g ciuperci ( pot fi si din conserva)
  • 3-4 rosii mari, bine coapte ( sau 400 ml. suc de rosii )
  • sare
  • patrunjel verde
  • cartofi
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci in sos tomat, cu piure de cartofi:

Feliem ceapa si ardeiul gras si le punem la calit in 3 linguri cu ulei. Presaram un praf de sare . Adaugam kaizerul taiat cubulete, ciupercile (crude - feliate, sau din conserva) si usturoiul felii.Lasam sa se caleasca 5 minute, mestecand continuu, apoi stingem cu rosii pasate la robot sau 400 ml suc de rosii si mai lasam sa fiarba 5 minute.

Spalam o legatura de patrunjel, tocam si presaram peste sos. Servim alaturi un piure de cartofi. 

Daca dorim sa facem piure de post, procedam astfel: curatam cartofii de coaja, ii feliem si-i punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti ii pasam adaugand putina  sare/ delikat si zeama in care au fiert , putin cate putin. La final adaugam ulei incins, in functie de cat dorim piureul de pufos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci in sos tomat, cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sufleu cu conopida si piure de cartofi