Ciuperci la cuptor

de mamaieelena in Mancaruri de legume, 20 Iun 2012 | 6017 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci proaspete
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 5-6 catei de usturoi
  • 100 ml.apa aproximativ
  • Garnitura:
  • 350 g(1 cutie ) mazare
  • marar proaspat
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci la cuptor:

Ciupercile spalate se pun intr-o tava incapatoare, se sareaza si pipereaza, iar pe deasupra se pune uleiul si apa. Se da la cuptorul incins la 250 grad (rapid) si se lasa pana s-au copt bine nu mai mult de 25-30 minute. Inainte de a fi scoase din cuptor se piseaza usturoiul ca pentru mujdei si cu lingura se ia din zeama lasata de ciuperci si se amesteca usturoiul, dupa care se toarna in tava peste ciuperci lasand inca 5 minute.

Se pot servi pe un pat de mazare(asa cum am facut eu )sau simplu garnitura la o friptura.

Mazarea am pregatit-o astfel: intr-o tigaie am pus uleiul de masline lasand sa se incinga bine, am adaugat si mazarea scursa din cutie si spalata am amestecat continuu cam 5-7 minute si inainte sa inchid focul am pus si mararul tocat mai mare peste mazare.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute