Ciuperci umplute (la cuptor)

de DIANA B in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2011 | 10615 vizualizari

 

Iata , mai postez si eu cate ceva . Tot este urat afara dupa ploile astea , s-a racorit nitel , nu c-as da drumul cuptorului din bucataria casei , dar si afara era criminal de cald ...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci mari
  • 2 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • 300 g specialitate porc , sau carne tocata
  • concentrat de legume sau sare
  • cascaval felii , sau branza topita felii
  • piper proaspat macinat
  • 2-3 linguri de ulei ptr calit
  • zeama de lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute (la cuptor):

Se spala si se curata ciupercile fara a li se inlatura pielita palariei , se indeparteaza coditele si se stropesc cu zeama unei lamai , ptr a-si pastra culoarea . Se curata usturoiul si ceapa si se toaca marunt , impreuna cu coditele ciupercilor si toate se dau la calit cateva minute , intr-o tigaie cu cateva linguri de ulei ; se adauga si specialitatea de porc (carnea tocata) si se continua calirea pana la evaporarea apei lasata de codite . Se potriveste totul , de sare si piper .

Palariile ciupercilor umplute cu aceasta compozitie se aseaza intr-o tava , stropita cu un pic de ulei si se da la cuptorul praincalzit ptr 50 de minute , la 180 de grade . La terminarea timpului de coacere , se adauga feliile de cascaval pe fiecare ciuperca .

Se servesc alaturi de rosii feliate .Sunt delicioase (zic , io ... sunt bunute si reci )

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute (la cuptor)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu branza si legume