Clafoutis cu caise

de Maria68 in Prajituri, 8 Oct 2012 | 4102 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g caise fara samburi
  • 150 g faina
  • 2 linguri unt
  • 450 ml lapte
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar pudra
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu caise:

Se unge si se tapeteaza o forma de tarta ( 2o cm ) . Caisele se taie pe jumatate si se scot samburii.

Amestecam faina cu sarea, adaugam o cana de lapte si mixam  pana se omogenizeaza, apoi incorporam ouale pe rand. Se adauga zaharul vaniliat, esenta de vanilie si restul de lapte.

Turnam compozitia in forma, peste caisele asezate deja (eu nu le-am asezat cu partea bombata in sus) si punem din loc in loc untul taiat cubulete.

Introducem forma in cuptorul preincalzit cca 30 de minute, pana se aureste.

Se serveste rece, presarat cu zahar pudra sau daca doriti cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]