Clafoutis cu cireșe

de AndrutzaP in Prajituri, 14 Iul 2016 | 4440 vizualizari

 

   Acest desert de origine frantuzeasca este atat de usor de preparat si atat de bun incat merge pregatit oricand. Acum cand scriu introducerea imi dau seama ca se "pupa" cu ziua nationala a Frantei (14 iulie), asa ca : Vive la France!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 g cirese (cantarite cu tot cu samburi)
  • 3 oua
  • 130 g faina
  • 75 g zahar
  • 200 ml lapte
  • zahar pudra
  • unt pentru uns tava
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu cireșe:

   Cireselor spalate li se scot samburii apoi le asezam in tava in care urmeaza sa coacem prajiturica. Preincalziti cuptorul la 190 grade.

   Oualele le batem bine cu zaharul. Cand zaharul s-a topit adaugam faina si apoi laptele. Mixam bine pentru a evita formarea de cocoloase. Va rezulta un aluat moale, ca de clatite.

   Compozitia rezultata o turnam in tava peste cirese.

   Se coace pentru circa 20 minute. Cand s-a rumenit, scoateti tava din cuptor, presarati zahar pudra si mai bagati la cuptor pentru 10 minute.

   Se serveste rece!

   Serviti cu placere!

   

TIPS-URI

1

Puteti pregati cu orice fructe doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cireșe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]