Clatite aperitiv cu crema de branza

de Bucataras Monica in Dulciuri, 21 Feb 2016 | 2641 vizualizari

 

Clatite rumenite, cu dragoste pregatite

 

INGREDIENTE

  • 300 ml bere
  • 150 ml lapte
  • 2 ouă
  • 2 pliculeţe zahăr vaninilat
  • esenţă de rom/vanilie
  • un praf de sare
  • făină cât cuprinde
  • Pentru umplutură
  • brânză dulce
  • smântână
  • lapte
  • zahăr vaninilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite aperitiv cu crema de branza:

Pregatirea aluatului:

Se bat  ouăle cu zahărul vaninila,sarea şi esenţa de rom/vanilie .
Turnăm laptele şi  amestecăm cu telul,apoi berea şi iar amestecăm bine, după care adăugăm făina, până când obţinem un aluat cu  consistenta dorita. Depinde de cum vrem clatitele,mai groase sau mai subtiri.
După ce am terminat de pregătit aluatul, se acopera vasul şise lasa 20-30 minute să se odihnească într-un loc călduros(creşte puţin datorită drojdiei din bere) .

Pregtirea umpluturii;

Se mesteca două părţi brânză de vaci cu o parte smântână şi zahărul vaninilat (după gust);

Dupa ce am terminat de copt clatitele ,le umplem cu umplutura de branza si le servim calde sau reci. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Clatitele vor fi mai pufoase datorita berii din compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aperitiv cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Tabita _ 1

22.02.2016, 10:26

MotanLaOale 1

23.02.2016, 11:59

Rahela Velicu 1

24.02.2016, 19:50

Foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete pictate