Clatite cu branza telemea si malai

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 29 Noi 2016 | 9778 vizualizari

 

De când am văzut pe facebook postarea Nicoletei Neagu, am știut că aceste clătite cu brânză telemea și mălai vor fi fix pe gustul meu, așa că nu am stat mult pe gânduri și le-am preparat.
Eu am potrivit cantitățile și ingredientele după gustul meu și pot să vă spun că au mers de minune, calde, cu cârnați afumați, jumări și niște ceapă roșie.
Reci nu ne-au plăcut, dar le-am reîncălzit ușor, n-au rămas nemâncate.
Cred că sunt bune și umplute cu diverse creme de brânză și cu smântână, le voi încerca data viitoare în această combinație.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • 200 g mălai
  • 100 g făină
  • 350 g brânză telemea de vacă(veche)
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri apă minerală
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1/2 plic praf de copt
  • un vârf cuțit bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță boia de ardei iute
  • 1/2 linguriță boia de ardei dulce
  • 25 g unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza telemea si malai:

Amestecăm ouăle, până devin ușor spumoase, adăugăm uleiul, apa minerală, imediat bicarbonatul, pentru a se stinge în aciditatea apei, apoi brânza dată pe răzătoare, mălaiul măcinat fin, cu ajutorul râșniței de cafea și făina cernută împreună cu praful de copt.

Va ieși o compoziție groasă, pe care o vom dilua treptat cu laptele rece.

Adăugăm lapte, până obținem o compoziție ușor cursivă, dar mai groasă decât la clătitele clasice.

Potrivim gustul cu puțină boia de ardei, asta opțional, sau se pot adăuga alte condimente agreate de fiecare.

Încingem tigaia, adăugăm și câte puțin unt pentru gust și luciu și punem câte un polonic din compoziție, pe care o întindem ușor cu dosul polonicului.

Eu am folosit o tigaie Regis Stone, cu efect de piatră încinsă, pe care am îndrăgit-o foarte mult.

Rumenim clătitele pe ambele părți, întorcându-le cu o spatulă, sau chiar învârtindu-le în aer, merg foarte bine și așa.

Urmărim să nu se rumenească foarte rău, că devin uscate, sunt mai bune ușor umede la interior.

Sunt bune și de efect, aceste clătite cu brânză telemea și mălai, vă recomand, cu drag, rețeta!

 

 

TIPS-URI

1

Lăsăm compoziția de clătite cu brânză telemea și mălai să se odihnească aproximativ 30 de minute, înainte de a prepara clătitele, pentru a se hidrata mălaiul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza telemea si malai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei la cuptor