Clatite cu spanac (Crespelle di spinaci) in sos de iaurt cu menta

de Adinuta in Mancaruri de legume, 18 Oct 2010 | 8137 vizualizari

 

Aceasta reteta extrem de simpla si de gustoasa am descoperit-o (tot) pe foodblog, insa i-am adaugat o nota personala: putina branza albastra care ii da o usoara aroma ca de ciuperca umpluturii, un praf de branza afumata si sosul de iaurt cu menta, foarte bun si racoros, care se potriveste de minune cu gustul usor dulceag al clatitelor. Eu consider ca varianta mea imbunatatita e mai buna, he he :) Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 6-8 foi de clatita:
  • 2 oua
  • lapte
  • faina
  • Umplutura:
  • o punga de 450 grame spanac congelat
  • 250 grame ricotta
  • o lingura mascarpone
  •  bucatica de blue cheese (cam cat o nuca)
  • un pic de branza de capra afumata
  • parmezan
  • un catel de usturoi
  • sare si piper
  • ulei de masline

Sos:

  • iaurt
  • menta verde
  • lamaie (optional)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu spanac (Crespelle di spinaci) in sos de iaurt cu menta:

Pasul 1: Din oua, lapte, ulei de masline, faina si un praf de sare am facut clatitele. Tigaia mea este destul de lata si mi-au iesit cam 6.

Pasul 2: Spanacul dezghetat, din care am indepartat cat s-a putut din apa, l-am pus la calit intr-o tigaie cu ulei de masline. Cand apa s-a evaporat, am adaugat cele trei feluri de branza, catelul de usturoi zdrobit, sare si piper. Am amestecat bine pana cand branza s-a topit usor si s-a omogenizat, apoi am oprit. Cand s-a racit putin, am intins umplutura pe fiecare foaie de clatita si le-am rulat.

Pasul 3: Am taiat clatitele cam de trei degete lungime si le-am pus in picioare intr-o tava. Am presarat pe ele parmezan si le-am dat la cuptorul incins pentru 10 minute.

Pasul 4: Intr-un blender am dat frunzele de menta impreuna cu iaurtul si foarte putina sare. Initial am vrut sa ii adaug si suc de lamaie, dar am constatat ca iaurtul este destul de acru. Mi-a placut foarte mult cum s-a combinat aroma de menta proaspata cu cea de iaurt grecesc. Pe fiecare farfurie am pus sosul obtinut, iar peste el, clatitele.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu spanac (Crespelle di spinaci) in sos de iaurt cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios

ieri la 16:30

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

ieri la 09:47

Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post

pe 13.03 la 09:54

ULTIMELE COMENTARII

kobix40803

Hello. That is exactly the kind of site https://typespaceapp.com/ is. It offers everything you need for a great experience: instant withdrawals, a variety of games, ease of use and fair conditions. Here you can enjoy the game without unnecessary delays, knowing that every step will be transparent and convenient.

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de spanac cu sos de rosii si usturoi, reteta rapida pentru o masa delicioasa