Iata o reteta simpla si delicioasa de clatite de post, fara oua si fara lapte. Daca vrei sa obtii niste clatite subtiri si fine, trebuie sa obtii o compozitie mai fluida decat de obicei.
Pentru aceste Clatite de post subtiri si fine – Reteta simpla si delicioasa, am folosit urmatoarele ingrediente: faina, zahar, apa.
Cum se prepara aceste Clatite de post subtiri si fine – Reteta simpla si delicioasa:
Intr-un castron mai mare, amesteca faina, zaharul si sarea. Adauga treptat apa minerala si amesteca bine cu un tel pentru a evita cocoloasele. Incorporeaza uleiul si esenta de vanilie (poti folosi aroma care iti place). Lasa compozitia sa se odihneasca 10-15 minute pentru a se stabiliza.
Incalzeste o tigaie antiaderenta si unge-o cu putin ulei. Toarna un polonic de aluat si roteste tigaia pentru a-l distribui uniform. Coace clatita aproximativ 1 minut pe o parte, apoi intoarce-o si mai las-o 1 minut. Procedeaza la fel pana se termina compozitia de clatite.
Umple clatitele cu gem, fructe sau crema de ciocolata de post.
1
Daca nu adaugi zahar in compozitie, le poti umple in varianta sarata, cu legume sau dupa bunul plac.