Clatite pufoase reteta cu inghetata asortata si sos de zmeura

de Ina in Dulciuri, 23 Aug 2014 | 4759 vizualizari

 

Clatite pufoase reteta
In sfarsit i-am potolit lui Costel pofta de clatite :D :))) Am ales sa fac reteta Oanei , doar ca am dublat cantitatile ingredientelor si am marit cantitatea de apa minerala carbogazoasa, intrucat din cantitatile date obtinusem un aluat foarte gros, pe care nu-l puteam turna in tigaie :D ( posibil din cauza fainii, eu folosind faina de tara, nu din magazin. ) Se obtin clatite pufoase si aromate. Multumesc, Oana! :-*

 

INGREDIENTE

  • Clatite pufoase reteta
  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu ulei
  • 400 g faina
  • 400 ml lapte
  • 300 ml apa minerala carbogazoasa
  • extract de vanilie
  • Pentru servire:
  • inghetata asortata ( ciocolata, nes, vanilie )
  • sos de zmeura
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite pufoase reteta cu inghetata asortata si sos de zmeura:

Clatite pufoase reteta

Mixam ouale cu zaharul si uleiul, apoi adaugam alternativ faina si lapte, mixand pentru omogenizare.  Subtiem compozitia cu apa minerala carbogazoasa, amestecand  usor pentru uniformizare.  Se obtine o compozitie de consistenta  unei smantani proaspete, care curge.  Aromatizam totul cu o lingurita extract de vanilie si omogenizam. 

Incingem tigaia pentru clatite si picuram maxim jumatate de lingurita cu ulei, incercand sa dispersam picaturile pe intreaga suprafata a tigaii. Luam cu polonicul din compozitia de clatite si turnam aceasta compozitie intr-o margine a  tigaii, rotind rapid tigaia, astfel incat lichidul sa acopere toata baza acesteia.

Lasam tigaia un minut la foc mic, pana ce marginile clatitei de desprind usor de vas. Cu o spatula ( sau cu mana ) intoarcem clatita , lasand-o 30 secunde pentru a se coace si  pe partea cealalta. 

Scoatem clatitele pe o farfurie, iar cand se racesc le umplem dupa preferinte.

Eu am ales  sa fac cu inghetata si sos de zmeura :X  

Costel le-a dorit clasice, cu gem de capsuni . 

TIPS-URI

1

Pe parcursul coacerii clatitelor, compozitia care ramane in vas se mai ingroasa, astfel incat mai puteti adauga apa carbogasoasa, pentru subtiere.

2

Pentru obtinerea celor 20 clatite am folosit tigaia pentru clatite SMILEY, cu diametrul de 22 cm ( 19 masurati la baza :P ) achizitionata din camara bucatarasilor. Multumesc si pe aceasta cale, Bucataras.ro! :-*

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite pufoase reteta cu inghetata asortata si sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Ina 1

25.08.2014, 15:41

Rocsi 1

26.08.2014, 19:22

Mmmmm

MotanLaOale 1

28.08.2014, 22:42

bune bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu tarate de ovaz