Clatite pufoase reteta
In sfarsit i-am potolit lui Costel pofta de clatite :D :))) Am ales sa fac reteta Oanei , doar ca am dublat cantitatile ingredientelor si am marit cantitatea de apa minerala carbogazoasa, intrucat din cantitatile date obtinusem un aluat foarte gros, pe care nu-l puteam turna in tigaie :D ( posibil din cauza fainii, eu folosind faina de tara, nu din magazin. ) Se obtin clatite pufoase si aromate. Multumesc, Oana! :-*
Clatite pufoase reteta
Mixam ouale cu zaharul si uleiul, apoi adaugam alternativ faina si lapte, mixand pentru omogenizare. Subtiem compozitia cu apa minerala carbogazoasa, amestecand usor pentru uniformizare. Se obtine o compozitie de consistenta unei smantani proaspete, care curge. Aromatizam totul cu o lingurita extract de vanilie si omogenizam.
Incingem tigaia pentru clatite si picuram maxim jumatate de lingurita cu ulei, incercand sa dispersam picaturile pe intreaga suprafata a tigaii. Luam cu polonicul din compozitia de clatite si turnam aceasta compozitie intr-o margine a tigaii, rotind rapid tigaia, astfel incat lichidul sa acopere toata baza acesteia.
Lasam tigaia un minut la foc mic, pana ce marginile clatitei de desprind usor de vas. Cu o spatula ( sau cu mana ) intoarcem clatita , lasand-o 30 secunde pentru a se coace si pe partea cealalta.
Scoatem clatitele pe o farfurie, iar cand se racesc le umplem dupa preferinte.
Eu am ales sa fac cu inghetata si sos de zmeura :X
Costel le-a dorit clasice, cu gem de capsuni .
1
Pe parcursul coacerii clatitelor, compozitia care ramane in vas se mai ingroasa, astfel incat mai puteti adauga apa carbogasoasa, pentru subtiere.
2
Pentru obtinerea celor 20 clatite am folosit tigaia pentru clatite SMILEY, cu diametrul de 22 cm ( 19 masurati la baza :P ) achizitionata din camara bucatarasilor. Multumesc si pe aceasta cale, Bucataras.ro! :-*