Cochilii cu lapte si aroma de lamaie

de Patricia Iordache in Paste, 4 Apr 2013 | 4608 vizualizari

 

Acest preparat, desi este extrem de simplu, il savuram cu placere atat eu cat si baiatelul si sotul. Ce este in plus fata de reteta clasica? Lamaia. Daca veti incerca, veti vedea ca este grozava combinatia! Este usor de facut si extrem de racoritor.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. cochilii;
  • 2 l apa fiarta;
  • 600 ml lapte;
  • 4 linguri cu varf de zahar;
  • 1 ml esenta de lamaie Dr. Oetker (adica 1/2 de fiola);
  • o lamaie medie (coaja rasa pe razatoare mica);
  • putina sare (pentru apa in care fierb pastele)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cochilii cu lapte si aroma de lamaie:

Se pun cei 2 l de apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga sare, se amesteca si se pun cochiliile. Amestecam si lasam sa fiarba cat timp este indicat pe pachet. In cazul meu, 7 minute.

Scurgem de apa, punem din nou vasul cu cochilii pe foc, adaugam laptele rece, cele 4 linguri de zahar, coaja de lamaie si amestecam usor cat sa se topeasca zaharul.

Lasam pe foc pana incepe sa fiarba, oprim focul, adaugam esenta de lamaie, amestecam si punem la racit.

TIPS-URI

1

Puteti inlocui cochiliile cu orice fel de paste doriti: melcisori, fusilli, taitei etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Cochilii cu lapte si aroma de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu lapte la slow cooker Crock-Pot