Cod a la grec

de elucubratiiculinare in Peste, 15 Feb 2018 | 3243 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cod
  • 100 ml ulei
  • 100 gr faina
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • Sosul a la grec se prepara din:
  • 100 ml ulei
  • 100 ml sifon (apa minerala)
  • 1 lamaie
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod a la grec:

Bucatile de cod se spala, se ung cu zeama de lamaie.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Se dau prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele fete.

Se pregateste si sosul a la grec. 

100 ml ulei se pune intr-un castron, se adauga patrunjelul tocat marunt, sare, piper, zeama de la o lamaie si apa minerala. 

Se amesteca bine cu un tel pana se omogenizeaza.

La servire, sosul se torna peste cod. 

Ca si garnitura se poate folosi cartofi natur si varza de bruxelles.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod a la grec" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
File de cod alb Alaska