Cod pane cu bacon

de mihaelar63 in Peste, 16 Apr 2010 | 5440 vizualizari

 

mi-a venit o idee , am incercat , si a iesit un preparat cu un gust de zile mari !!!

 

INGREDIENTE

  • 500  gr file de cod
  • 200  gr bacon
  • sare
  •  piper ,
  • 1 lamaie [ zeama si coaja ]
  • 2 oua 
  • faina alba
  • ulei
  • pt. decor : rosii cherry , masline , salata verde , praz , ceapa verde .
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod pane cu bacon:

Codul se spala si se portioneaza la 10 cm [ sa nu fie bucata prea mare ], se condimenteaza cu sare , piper si zeama de lamaie .

Baconul se taie felii foarte subtiri pe lungime .

Ouale se bat bine cu furculita , se  sareaza putin.

Se ia cate o bucata de cod si una de bacon , se dau prin faina alba si ou , se suprapun una peste cealalta si se prajesc in ulei incins .  se scoate pe servet de hartie sa absoarbe uleiul .repetati operatiunea pana terminati bucatile de peste si jambon .

Serviti cald , decorat cu legumele preferate . pe deasupra razuiti putina lamaie .

TIPS-URI

1

la alegera pestelui congelat mare atentie la termenul de garantie si aspect  :trebuie sa fie  neoxidat si fara urme de brizura de gheata  [ acesta este semn ca au fost recongelate ,deci depozitat in conditii improprii]

2

la o examinare atenta veti gasi inscriptionata si tara de provenienta sau locul de unde a fost pescuit  , eu cumpar peste ce provine din , Norvegia , Marea Nordului , Spania , Argentina .

3

dupa grave  si repetate probleme digestive , ocolesc pestele ce provine din China [ si arata atat de alb , cine stie cu ce a fost tratat ]

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod pane cu bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Bucataras Medi 1

19.04.2010, 22:34

5 furcu cu draga inima si salvat reteta.......................

marcela1979 1

25.04.2010, 11:31

si mie imi place pestele pane

dicarmencitta1957 1

27.04.2010, 18:22

Super,arata tare bine si sunt sigura ca a fost si tare bun.5 furculite.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de peste in sos de tomate cu marar