Colac cu branza

de ionix in Prajituri, 8 Apr 2010 | 6249 vizualizari

 

pt ca mi-a ramas alut de la cozonac am facut si un colacel cu branzica :p

 

INGREDIENTE

  • aluat de cozonac
pentru umplutura:
  • 250 g branza dulce
  • doua oua
  • o lingurita cu gris
  • 4 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu smantana
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 75 g stafide
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac cu branza:

aluatul se gaseste aici: http://www.bucataras.ro/retete/5906/cozonac-traditional-pufos.html

Prepararea umpluturii:

Branza dulce se lasa la scurs, asta daca nu e foarte uscata, si apoi se freaca cu smantana. Apoi se amesteca bine adaugand grisul.

Ouale se bat bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat iar apoi se amesteca cu branza.

Peste branza se pun stafidele si coaja de lamaie.

Pe foaia de aluatul se intinde umplutura si rulam.

Se aseaza in tava si apoi lasam la dospit din nou 15-20 de min.

Ungem cu ou si apoi dam la cuptorul bine incins.

Se lasa la cuptor la foc mediu pana se rumeneste, in partea de mijloc a cuptorului.

facem testul cu scobitoarea si apoi scoatem pe un fund de lemn.

Pudram cu zahar inainte de a servi.

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

08.04.2010, 19:05

ai si tava acu ai cu ce sa faci frumuseti..

rivka 1

08.04.2010, 19:40

dreptate are rocsi, esti o gospodina desavarsita!
foarte fain gatesti ionix si vad ca toate-ti ies ca la carte
si mie-mi place tot ce e cu branza

ionix 1

08.04.2010, 19:42

bey, o sa mi-o iau in cap... nah, stric si multe mersi oricum... sunteti niste dragute

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura saseasca cu branza dulce si merisoare